Opplakken is makkelijk

post-img

SSST… niet doorvertellen: een behangdier opplakken is makkelijk! Ik zal je uitleggen hoe het werkt.

Haal je dier voorzichtig uit de koker. Leg de delen (1, 2 of 3) voor je neer. Wat je verder nog nodig hebt is het volgende:
•kwast ( zit bij je bestelling)
•droge doek
•vaatdoek en emmertje water of schoonmaakdoekjes.
•een radio om gezellig te klussen en een behangtafel/ commode/ vloer om in te lijmen

2. Bekijk waar je je dier wilt hebben. Smeer het eerste deel in met lijm. Je werkt bij het behangen altijd van het raam af. Je begint bij de lichte kant (de raamkant) van de muur en werkt naar de donkere kanten van de kamer toe. Daardoor valt het licht ín de behangnaden, zodat deze nauwelijks opvallen. Zou je het andersom doen, dan zorgt schaduw ervoor dat de naden extra zichtbaar zijn. Wees niet te zuinig met het insmeren. Vooral de randen moeten goed ingesmeerd worden.

3. Plak het eerste deel direct op de muur, intrekken van de lijm is niet nodig omdat je niet een hele baan opplakt. Zorg dat de poten van het dier op de plint of op de vloer staan. Zo plak je het deel van onder naar boven op. Komt het wat scheef erop te zitten? Of zit het niet helemaal naar wens? Trek het deel er gewoon af en begin opnieuw.

4.Zit dit gedeelte goed, haal dan even de lijmresten met een vochtige doek er vanaf.

5. Plak de andere delen er tegenaan. Zorg dat alles goed tegen elkaar aan zit.

6. En dan als laatste mag je trots zijn op het resultaat! Want lukken doet het altijd. Het resultaat is geweldig. Succes! Stuur je nog een foto van het resultaat?

Leave a reply

Message

Name

Website